Packa för en dag på sjön

Om man ska ge sig ut på en dagsutflykt med båten är det oftast inte bara att sätta sig i båten och åka iväg – först måste man lyfta en mängd väskor, påsar och kylväskor från bilen och in i båten. Det gör man inte för att det är roligt, utan för att det är nödvändigt – det finns en rad saker som man bör ha med sig i båten, både av säkerhetsskäl och av bekvämlighet.

Till att börja med måste alla ombord självklart bära flytväst. Man kan bespara sig arbetet med att lasta i och ur flytvästarna genom att ta på sig dem så fort man kommer ut på bryggan. Andra saker man bör göra av säkerhetsskäl är att kontrollera att det finns bränsle, att ankaret är i gott skick, och att det finns åror eller paddel ombord. På båten bör man också ha med sig en förbandslåda och en verktygslåda, ifall olyckan skulle vara framme. Det är också bra att se till att mobilen är fulladdad innan man åker hemifrån.boat-999376_960_720

De flesta tar sannolikt med sig lite matsäck för att kunna stanna på sjön i några timmar utan att behöva gå hungriga, men för säkerhetens skull kan det också vara bra att packa extra mat och extra vatten, så att man kan stanna längre än planerat. Man vet aldrig vad som kan inträffa som gör att man blir strandad eller måste lägga till någonstans där det inte finns tillgång till mat. Extra vatten är också bra för att man förlorar mycket vätska till havs, ibland utan att man märker det, eftersom solen ligger på samtidigt som det fläktar från sjöbrisen. Av den anledningen är det också viktigt att packa ned solkräm med hög solskyddsfaktor.

Något annat som är bra att ha med sig i nästan alla situationer är silvertejp. Silvertejpen är stark och tålig, och kan tillfälligt laga det mesta ombord, allt ifrån revor i segel till små läckor.

Efter strapatserna på sjön är det sannolikt skönt att komma hem och vila ut i en bekväm säng. Man sover oftast gott efter en dag i friska luften, men det skadar inte att hjälpa kroppen genom att investera i en kvalitetssäng. Du hittar sängar för alla smaker på Sleepo.se.