Segla i Europa

Är du ny i seglingsvärlden eller har du för längesedan upptäckt charmen med att låta vinden föra dig fram? Det finns olika typer av segling och ett stort antal platser som är värda att besöka över hela Europa. Kommer du att bege dig ut med din egen båt eller kommer du hyra en? Det har blivit vanligt att man hyr båtar om man inte har råd att köpa en själv, men det kan ändå bli dyrt i längden. Det är rekommenderat att du samlar ihop ett gäng som kan dela på kostnaderna. Äventyret blir också mer spännande om ni är ett gäng kompisar.

jolle.se

Europas kanaler

Har du någonsin stött på en vacker fototapet som skildrar Europas vackra kanaler? Det kan få vem som helst att börja planera sin första utflykt. Det finns några praktiska saker som du kan begrunda innan du ger dig av. Som tidigare nämnt kan du antingen bege dig ut med en egen båt eller hyra en tillsammans med dina vänner. Ett annat alternativ är att hyra båt där du får med skeppare inkluderat. Det är ett bra alternativ om du saknar skepparexamen eller förarbevis för båt. Priserna kommer att variera beroende på storleken på båten samt vilken säsong du önskar att bege dig ut under. Kom också ihåg att du kommer få betala olika mycket när du lägger i hamn, allt beroende på båtens storlek. Ju mindre desto billigare men se till att inte kompromissa med din bekvämlighet. Bege dig söderut till Medelhavet och passera underbara platser som Frankrike och Kroatien.

Platser att besöka

Några platser är välbesökta för deras skönhet medan andra lockar många turister för att de är prisvärda. Däremellan finns ett stort antal platser som är både prismässigt rimliga och vackra att lägga till vid. Det Joniska Havet i Grekland är en favorit för många och mellan Aten till Kykladerna hittar du även Lefkas som erbjuder segling som kräver lite mer från dig och din båt. Split i Kroatien blir alltmer populärt och här kan du ta del av den kroatiska skärgården och vackert seglarvatten. Om du är i området och gillar att fiska kan du bege dig söderut från Split och besöka ön Vis, känt för sitt goda fiskeläge. Du behöver dock inte bege dig särskilt långt för att uppleva segling i världsklass. Vår västkust erbjuder bra segling där du kan utgå från Varberg eller Göteborg. Har du precis börjat komma igång med segling kan du på de flesta ställena boka instruktörer som hjälper dig på traven.